Ontslag met wederzijds goedvinden

Willen zowel u als uw werkgever uw arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden beëindigen? Dan moet uw werkgever dit schriftelijk met u vastleggen in een vaststellingsovereenkomst.

Bij ontslag met wederzijds goedvinden gaat u akkoord met uw ontslag. De afspraken hierover legt u samen met uw werkgever schriftelijk vast in een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst. In deze overeenkomst maakt u bijvoorbeeld afspraken over de einddatum en de hoogte van eventuele vergoedingen.

Bedenktijd

Na ondertekenen van de overeenkomst heeft u 14 dagen bedenktijd. Wanneer deze termijn niet in de overeenkomst is opgenomen, is deze termijn drie weken. Heeft u zich bedacht? Dan moet u dit schriftelijk aan uw werkgever melden. U hoeft hierbij geen reden te noemen. Als uw werkgever alsnog het ontslag wilt doorzetten heeft hij wel toestemming van UWV of de kantonrechter nodig.

Let op! Bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden heeft u geen recht op de wettelijke transitievergoeding. Er kan wel een vergoeding worden bedongen.

Werkloosheidsuitkering

Na ontslag met wederzijds goedvinden kunt u een werkloosheidsuitkering krijgen.

Wet & Regelgeving en cao

CAO Rijk: Einde dienstverband algemeen
Burgerlijk Wetboek artikel 7:670b
Werkloosheidswet (WW)